Tyger till träningskläder

Tyger till träningskläder

Alla är vi nybörjare någon gång och när man är nybörjare är det inte alltid det blir som man har tänkt sig. Detta gäller även sömnad. Ett tips då är att börja och öva med att sy något som man kan ha användning för fast det är lite snett, till exempel träningskläder. För även om det kan vara kul att se fin ut även på gymmet eller löparspåret så är det ju inte hela världen om inte sömmarna på träningskläderna är helt raka. Alternativt kan du ha dem för mysiga kvällar i soffan. Här kommer några tips på vad du kan tänka på när du syr träningskläder.

Välja material

Om det är lite kyligare väder är det extra viktigt att sy av ett material som transporterar bort fukten från kroppen. Underställ i ull eller polyester är bra. Till överdragskläder kan du till exempel välja tyger av fleece eller softshell. Då har du en hel vinteroutfit som både värmer, transporterar bort fukt och låter huden andas.

På sommaren brukar det duga utmärkt med svala bomullstrikåer. Trikå funkar fint till både leggings, toppar och linnen. Bomull leder visserligen inte bort fukten lika bra, men många tycker att bomullstrikå känns skönare mot huden. När det inte är kallt spelar det kanske heller inte så stor roll om man blir lite blöt. Det är helt enkelt en smaksak.

Köpa tyger

De flesta tygaffärer med ett hyfsat utbud brukar också sälja tyger som är lämpliga till träningskläder. Om du vill beställa på nätet finns till exempel rosahuset.com. De har riktigt fina tyger och dessutom många som passar till träningskläder. De har till exempel både fina tyger i fleece och softshell. Titta också på deras häftiga badlycra i sprakande färger. Ett par träningsleggings och en sport-bh i det tyget så blir du lätt snyggast på gymmet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *