Mercedes sprinter

För dig som behöver göra tunga och svåra transporter i både stad men landsbygd så är Mercedes Sprinter det bästa valet. Det är ett transportfordon som kombinerar smidighet med en robust förmåga att frakta och lasta.

1995 såg den första generationens Mercedes Sprinter dagens ljus. De tyska bilingenjörerna hade utvecklat ett fordon som skulle ersätta den gamla modellen T1. Mercedes Sprinter var en helt ny lätt lastbil framtagen för att möta ett modernt behov av arbets och transportfordon.

Tillverkaren Mercedes hade lyssnat på branscherna som var i behov av transportbilar och gjort en research om hur infrastruktur och transport hade förändrats. Vid mitten av 1990-talet så förändrades behoven.

En ny bil för en ny tid

Mercedes Sprinter utvecklades för att kunna köras över hela världen. Både i stad och på landsbygd. Även om det ser ut som en stor bil så är det lätt att manövrera på trånga gator och den har utmärkta köregenskaper på vinterväglag.

För svenska förhållanden är Mercedes Sprinter ett utmärkt transportfordon utanför tätbebyggt område. Den klarar utan problem snö och isiga vägar. Samtidigt som den ger sin förare och andra passagerare modern trygghet och behaglig komfort.

Utvecklat en ny generation

Sprintern kom i en ny generation efter millennieskiftet, den senaste versionen av Sprinter har tagit flera stora kliv när det kommer till evolution inom biltillverkning. Du får ett flexibelt fordon som kan köpas i olika varianter, både som skåp, flak, chassibil eller som minibuss.

Den har en väl tilltagen lastförmåga och ett lastutrymme som är smart designat och kan lastas med även de mest otympliga saker. Detta är några av anledningarna till att Mercedes Sprinter är en av de absolut mest populära fordonen för olika former av arbetstransporter.

Den används inom flera olika branscher. I yrken där du behöver transportera tunga redskap och material så fungerar Sprintern som bäst. Du kan lätt lasta allt du behöver och kan köra långa sträckor.

Funderar du på att köpa en transportbil, då är Mercedes Sprinter det bästa alternativet, vänd dig till en kunnig återförsäljare som Carnila i Ludvika så får du all den hjälp som kan behövas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *