Kör säkrare – serva hos en bilverkstad i Falun

Kör säkrare – serva hos en bilverkstad i Falun

Dalarna är ett av de mest biltäta landskapen i Sverige i förhållande till antal invånare. Och inte nog med det. Dalarna är också ett av de landskap där biltätheten ökar mest i landet. I Dalarna kör vi alltså mycket bil! Lägg därtill att det är mycket turisttrafik genom landskapet året runt.

Mycket trafik kräver dock lite extra uppmärksamhet när du är ute och kör. Här kommer några tips för en säkrare bilkörning.

Serva bilen regelbundet

En självklarhet är att serva din bil regelbundet och se till att den är i trafiksäkert skick. Så fort du upptäcker ett fel på bilden ska det åtgärdas.

Tack vare masarnas och kullornas kärlek till bilar så finns det många bilverkstäder i Dalarna att välja mellan. Ett tips på en bra bilverkstad i Falun är till exempel Falu Bil & Maskinservice.

Skippa mobilen

Undersökningar har visat att din uppmärksamhet på trafiken när du pratar i mobil motsvarar uppmärksamheten av en person som kör rattonykter. Det bör vara en tankeställare för alla som kör runt med mobilen i högsta hugg.

I dag är lagen formulerad så att det är olagligt att prata i mobil när du kör bil – om det påverkar din körning negativt. Med tanke på hur koncentrationen påverkas av mobilprat är därför det bäst du kan göra att skippa mobilen medan du kör.

Håll avstånden

Alla vet vi att det är föraren bakom som har skyldighet att hålla ett sådant avstånd att man hinner få stopp på den egna bilen om föraren framför gör en häftig inbromsning. Ändå orsakas många olyckor på grund av just denna anledning. Att hålla avståndet blir extra viktigt om det är dåligt väglag.

Du kan enkelt ta ut ett bra avstånd genom att tillämpa tresekundersregeln. Då tar du ut ett riktmärke och när bilen framför passerar märket börjar du räkna. Du ska hinna räkna till tre sekunder innan du själv passerar märket, annars kör du för nära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *