Köp studsmattor till hyreshusområden

Alla barn har rätt till en utvecklande och rolig fritid. Studsmattor är populära över hela landet och sunda. Men det riskerar att bli ett överklassnöje, ni kan sätta press på er hyresvärd eller diskutera i Hyresgästföreningen om att köpa in kollektiva studsmattor.

Det står studsmattor i var och varannan svenska villaträdgård. Det började som en fluga och har nästan utvecklats till en folkrörelse. Men när du kommer till bostadsområden med hyreshus så är det inte lika vanliga. Anledningen till detta är oftast två, pengar och utrymme.

Det kostar pengar att köpa en studsmatta, oftast några tusenlappar om du ska en vettig som inte går sönder efter ett par månader. För många familjer som lever på marginalen är detta en stor utgift för att göra.

Det andra är plats, du måste kunna ställa studsmattor någonstans. De tar lite plats och det finns risk för skadegörelse eller att använder den på ett sätt så den riskerar att gå sönder.

Tillsammans kan ni lösa problemet

Alla hyresvärdar har ett ansvar att se till så det finns grönytor och lekplatser på området. Detta ingår i ansvaret att vara hyresvärd. Tyvärr är det så att på många platser i landet så är lekplatserna eftersatta och dåligt underhållna.

Tillsammans kan ni hyresgäster ta en diskussion med hyresvärden om det inte är möjligt att göra inköp av studsmattor. Ni som boende kan ta ansvar för att den sköts och se till så den ställs undan över vintern. Detta skulle ge goda effekter för alla barn i området, studsmattor är utmärkta lekredskap som ger bra träning och trevlig samvaro.

Hyresgästföreningen ett annat alternativ

Om hyresvärden är snål eller bara allmänt ogin så kan ni gå tillsammans och investera i en studsmatta kollektivt. Alla föräldrar kan då ta ansvar för att den sköts och det blir ett sätt att hålla kontakten. Ni kan också arrangera fester och grillningar kring er studsmatta.

Om ni går samman så finns det också möjlighet att köpa en riktigt bra studsmatta. Välj då en modell från en bra och seriös butik, de bästa är numera nätbaserade, ett bra exempel på en sådan butik är www.lekute.se. Där hittar ni ett närmast komplett sortiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *