Köp bil säkert och smart med Carfax

Köp bil säkert och smart med Carfax

Det är inte lätt att köpa bil. Är det en begagnad så är det smart att kolla upp bilens historia. Genom hemsidan carfax.se finns all information som du kan tänkas behöva.

Köper du en helt ny bil så slipper du tänka på sådana problem. Men då har du en helt annan prisbild. Det finns många som väljer att byta ny bil en gång om året. Då slipper de att genomföra dyra reparationer och servicejobb.

Men söker du efter en bra och begagnad bil som du vill ska hålla i vått och torrt. Då är det helt grundläggande att ha en bra bild över bilens bakgrund.

Carfax hjälper dig

Här kan du snabbt slå på ett registreringsnummer och få detaljerad information. Det finns allt från hur många ägare som bilen har haft. Men även olyckshistorik och importstrul.

Just importbilar är något som du ska vara lite extra försiktig med när du köper begagnat. Där finns det flera olika fallgropar.

Köp bil av en bilhandlare då får du lagstadgade garantier på att bilen ska hålla en viss standard. Inget köpeavtal är juridiskt giltigt om det inte lever upp till lagens krav.

Du behöver inte träffa förra ägaren

Genom en supertjänst som Carfax så behöver du inte träffa den förra ägaren. Denne kan inte dölja något för varken dig eller bilhandlaren. Allt finns registrerat i historieloggen.

Du kan till och med få en riskkalkyl genom en snabb sökning på Carfax.se. Det går heller inte dölja dolda fel eller eventuella mätarfusk. Du kan avslöja bedragaren blixtsnabbt och rädda dig själv från att göra en dålig affär.

Se till att vara så trygg som möjligt när du köper bil. För att sammanfatta så finns det tre saker du kan göra, köp av en seriös handlare, ta reda på så mycket som möjligt och kolla bilens historia noga. Gör du detta så kan det bli en bra affär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *