Bilar begagnat är inget modernt Eldorado

Få saker gör svenskarna så nervösa som att köpa bilar begagnat. Men det väcker också de lite långmodiga nordbornas äventyrslysten. Plötsligt ska de ge sig ut i djungeln och hitta den skatt som alla pratar om.

Klippen är en illusion

Skatten är det där klippet som alla pratar om, men ingen har gjort. Det är ett modernt Eldorado att köpa en riktigt bra bil som håller väldigt länge till ett mycket lågt pris. Många sitter timme efter timme på annonssidor som Blocket och går igenom massor med bilannonser.

De mejlar, ringer och kör runt för att titta på bilarna. Varje förhandling börjar med artighetsfraser, några ord om vädret. Sedan börja spekulanten att hitta fel, säljaren framhåller bilens egenskaper. Plötsligt står de båda och upptäcker att det nog inte kommer att bli en lysande affär.

Ända sedan urminnes tider har människan pratat om att hitta ett Atlantis eller Eldorado, en drömvärld av guld och balsam som ger sin upptäckare evig lycka och välgång. Detta är en illusion som är ouppnåelig. Men det ligger i den mänskliga naturen att söka, även de lataste och tröga hoppas på detta.

Gör dig inga villfarelser

Ska du köpa bilar begagnat så ska du inte göra dig en illusion. Vänd dig inte till en privat försäljare. Då går du miste om rätten till garantier och andra konsumenträttigheter. Vänd dig i stället till en proffsig och bra bilhandlare som gör en noggrann besiktning av de bilar som hen säljer.

En bra bilhandlare som många köpare verkar nöjd med är Carnila i Ludvika. I deras stora bilpark så kan de flesta hitta något som passar dem. En modern och seriös bilhandlare är också noga med att göra sina kunder nöjda. Det ger ringar på vattnet. I dag sprider sig rykten väldigt snabbt, genom sociala medier så vet plötsligt alla om en bilhandlare missköter sig. Ingen bilhandlare vill ha ett sådant rykte. Så tänk på att i dag så är det köparens marknad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *