Bebisar kan hoppa studsmatta

Bebisar kan hoppa studsmatta

Det ger bra balans och koordination i kroppen av att hoppa studsmatta. Små barn som tränar på att gå kan absolut testa att göra detta på studsmattan. Självklart måste mamma och pappa vara med.

Studsmattor har blivit väldigt vanliga i Sverige. På några få år har användandet formligen exploderat över hela landet. Det har gett en fin effekt på folkhälsan.

Även om det har kommit lite rapporter om skador efter studsandet på studsmattor. Så är det en hälsosam och bra träning, om du följer säkerhetsinstruktionerna.

Studsa med de minsta

Många föräldrar tränar med barnen för att de ska lära sig gå. Har ni en studsmatta så är det inte fel att hoppa upp på mattan med bebisen. Låt den försöka ställa sig upp och ta ett par steg.

Underlaget gör att bebisen blir stabilare, får bättre balans och kan koordinera sina steg. Självklart ska detta ske under absolut uppsikt av föräldrarna.

Ni ska hålla dem i handen hela tiden. Och barnet kan även studsa på er studsmatta med rumpan. Det är en kul och bra träning för ett ungt liv i en ung kropp som ska hålla i många år. Ni får dessutom en bra relation till varandra.

Vilken studsmatta passar för bebisar

Det behöver inte vara någon särskild studsmatta för att det ska passa bebisar. För äldre barn och vuxna är det olika fjädring som gäller. Men en liten bebis ska tulta omkring på vilket mattunderlag som helst.

Det bästa är att ni köper er studsmatta från en försäljare som är specialiserad. Det är sällan de stora varuhusen. De tar in stora lager och försäljarna har ganska liten kunskap om de varor de säljer. Nätbutikerna däremot har bra koll. Surfa in på en sida som www.lekute.se, där finns ett väldigt brett utbud. Deras kunder är nöjda och får vad de önskar. Då kan ni känna er trygga med att ni får en studsmatta som passar hela familjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *